rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. június 1.


Bolgár György kérdései a 2010. június elsejei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Magyarországon megtörtént a gazdaságpolitikai fordulat. Legalábbis Orbán Viktor tegnapi kormányértékelő beszéde szerint. Önök látják, érzik, értik?

Másik témánk, hogy több mint egyhónapos várakozás után végre válaszolt a miniszterelnök szóvivője a Népszabadság kérdésére. Hogy tudniillik befizetett-e Orbán Viktor az államadósság elleni civil alapba. Szijjártó rövid leveléből az derült ki, hogy nem, mert egyelőre a miniszterelnök más közösségi célt támogat. Mégsem a legfontosabb cél a legfontosabb?

Aztán beszéljük meg, hogy az Alkotmánybíróság most már egész biztosan nem dönt a magánnyugdíjpénztárak vagyonának elvételéről a tényleges tranzakció lezajlása előtt. Úgyhogy ezt már biztos nem lehet visszacsinálni. Ennyire bonyolult volt a kérdés? Vagy éppenséggel túl egyszerű?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy államosítják a budapesti kórházakat, és új regionális ellátórendszert hoznak létre az egészségügyben. Ugyanakkor nem adnak plusz pénzt az egészségügynek. Ez derül ki a kormány által ma jóváhagyott Semmelweis Tervből. Sok hűhó nullszaldóért?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy a Fradiba igazolt külföldi focistáknak ezentúl magyarul kell tanulniuk és levizsgáztatják őket a klub történetéből is. Erről beszélt a klubelnök, a fideszes Kubatov Gábor. Fociból majd az ellenfél fog vizsgáztatni?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!