rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. május 31.


Bolgár György kérdései a 2010. május 31-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor szerint Magyarország háborúban áll a munkanélküliséggel és az államadóssággal. A miniszterelnök egy gazdasági konferencián beszélt, illetve beszél még most is. És folyton háborúzik? Kivel?

Aztán beszéljük meg, hogy ugyancsak ő, vagyis Orbán Viktor több mint 9500 parlamenti szavazásról hiányzott 2002 és 2006 között. Mégsem vonták meg a fizetését, nem úgy, mint ahogy most Kövér László házelnök tette az MSZP-s és az LMP-s képviselőkkel. Akik tiltakozásul maradtak távol az alkotmányozó ülésszaktól. Amit szabad Orbánnak, nem szabad a mai ellenzéknek?

Következő témánk, hogy vajon miért nem vett részt Schmitt Pál az amerikai elnök és a közép-kelet-európai államfők múlt hét végi varsói csúcstalálkozóján. Azért, mert a Vatikában Liszt-koncertet tartottak a pápa részvételével? Mi a fontosabb Magyarországnak?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az Igazságügyi Minisztérium államtitkára nem hajlandó elismeri azt a szolgálati időt, amit nem jogállami körülmények között a Kádár-korszakban töltöttek el az erőszakszervezetek alkalmazottai. Ezt a múlt héten Répássy Róbert mondta a parlamentben. Ne tekintsük egyformának a 90 előtti és utáni szolgálati időt, jelentette ki. Vajon ez lesz a kormány álláspontja a csütörtöki tárgyalásokon is a rendvédelmi szakszervezetek képviselőivel? Jogállami alapon?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a devizahitelesek megmentésére kidolgozott megállapodással meg vannak-e mentve a devizahitelesek?

És végül beszéljük meg, hogy az eredetileg tervezettnél némileg több pénztől, 12 milliárd forint plusz áfából épülhet meg az új debreceni futballstadion. Megéri?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!