rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. május 26.Bolgár György kérdései a 2010. május 26-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy lezárult az Alföldi Róbert körül kirobbantott botrány. A Nemzeti Színház igazgatóját csak figyelmeztette, de nem mentette fel a miniszter. Győzött a nagypolitikai és az emberi józan ész?

Másik témánk, hogy már a Valutaalap is elkezdett morgolódni a Mol-részvény vásárlása miatt. Az IMF budapesti képviselője a Bloomberg hírügynökségnek azt mondta, nem erre adták a pénzt Magyarországnak 2008-ban. Igaz, nem határozták meg pontosan, hogy mire lehet költeni a hitelt. Ezek szerint tőzsdézésre szabad?
Következő témánk, hogy Szijjártó Péter szerint bennünket véd, hogy a kormány vonalkóddal azonosíthat minket a szociális konzultáció kérdőívén. A vonalkód egyedivé teszi a kérdőívet, és megakadályozza, hogy valaki illetéktelenül adjon választ a kormány által feltett kérdésekre. Ha csak így nem?
Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a kormány szigorítaná a népszavazás szabályait és megnehezítené a kezdeményezést, illetve az érvényességhez szükséges feltételeket. Ami jó volt 2008-ban, nem lesz jó ezután? 
Mi a véleményük továbbá arról, hogy az Állami Számvevőszék elnöke egy készülő törvény szerint nem kaphat ugyan nagy összegű végkielégítést, viszont hathónapos illetményt igen. Már megint egy kiskapu?
És végül beszéljük meg, hogy Pokorni Zoltán még nem vitázott a becsületéről, de áll elébe. Így nyilatkozott a Fidesz alelnöke arról, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár Hoffman Rózsa etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene, a tárca oktatási koncepcióinak folyamatos bírálata miatt. Ki az erősebb vagy az etikusabb?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!