rss      tw      fb
Keres

A szakszervezetekkel tárgyalt az Médiatanács a Közszolgálati Kódexről

MTI 2011. május 24., kedd 15:58

A Médiatanács tagjai kedden a közszolgálati médiában érdekképviseleti tevékenységgel foglalkozó szervezetek képviselőivel tárgyaltak a Közszolgálati Kódexről - közölte a Médiatanács szóvivői irodája az MTI-vel.

A Médiatanács tagjai által tartott szakmai tájékoztató fókuszában a Közszolgálati Kódex és a Közszolgálati Testület állt. A kódex a közmédia működésének alapdokumentuma lesz, melynek érvényesülését a közelmúltban megalakult tizennégy tagú Közszolgálati Testület felügyeli majd - olvasható a közleményben.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a kódex szövegtervezete még nem végleges, ahhoz az érdekképviseletek külön-külön vagy akár közösen is javaslatot tehetnek. Hangsúlyozták, hogy a közszolgálati média átalakulásának egyik kiemelten fontos eleme a Közszolgálati Kódex elfogadása, ezért a Médiatanács az év első negyedében arról döntött, hogy a kódex szövegét a lehető legszélesebb nyilvánosság bevonásával alkotja meg. Ebbe a folyamatba minden olyan civil, szakmai és társadalmi szervezetet bevont, amelyek véleményt kívántak megfogalmazni annak tartalmával kapcsolatban.

Közölték továbbá, hogy az egyeztetések hamarosan véget érnek, a lezárás után a kész dokumentum elfogadására a Médiatanács várhatóan még az év első felében sort keríthet.