rss      tw      fb
Keres

Li Junyan lett a BorsodChem Csoport kinevezett pénzügyi igazgatója

MTI 2011. május 23., hétfő 9:59

A vegyipari cégnek a Wanhua Csoportba történő integrációja részeként május 18-tól Li Junyan lett a BorsodChem Csoport pénzügyi igazgatója - tájékoztatta a BorsodChem Zrt. hétfőn az MTI-t.

A kazincbarcikai székhelyű vegyipari vállalat közlése szerint Li Junyan Katona Viktort váltja, aki a továbbiakban a BorsodChem Csoporton kívül folytatja szakmai pályafutását.

A Wanhua Industrial Group január 31-től a cég 96 százalékát birtokolja, amelyet  

a korábbi tulajdonosoktól - a Permira Alapok/Vienna Capital Partners - szerzett meg. A Wanhua Industrial Group egyik leányvállalata a Yantai Wanhua Kínában a legnagyobb - az építőanyag- és szigetelőanyag-iparban szükséges - MDI gyártó, míg a BorsodChem Európa egyik legjelentősebb MDI és elsősorban a jármű- és bútoriparban használatos TDI gyártója. Mindkét vállalat a saját kontinensén az iparág vezető termelője, az integrációval pedig globális szereplővé vált - mondta korábban az MTI-nek Wolfgang Büchele, a BorsodChem vezérigazgatója.

A BorsodChem MDI (metilén-difenil-di-izocianát), TDI (toluilén-di-izocianát), PVC (polivinil-klorid)-por, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. Vegyipari nyersanyagokat biztosít számos iparág, így például a járműipar, építőipar, cipő- és ruhaipar, bútoripar, gyógyszeripar és gumiipar számára.

A BorsoChem kazincbarcikai központján kívül hét országban rendelkezik leányvállalatokkal vagy fióktelephelyekkel.