rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. május 6.Bolgár György kérdései a 2010. május 6-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az Alkotmánybíróság másodszor is megbuktatta a 98 százalékos különadót, ezúttal azon az egyetlen lehetséges alapon, hogy bevezetése sérti az emberi méltóságot. Bátor döntés vagy csak szakmailag tisztességes? És vajon lenyeli-e a kormány?

Csak zárójeles kérdésként teszem hozzá: mit szólnak ahhoz, hogy a Magyar Rádió leghallgatottabb hírműsorában a döntés nem kapott helyet a címek között, és a tudósítások sorában is csak a negyedik lett, például a májusi hidegrekord vagy egy országgyűlési elnöki nyilatkozat és az ipari termelés múlt évhez viszonyított növekedése, illetve márciusihoz viszonyított csökkenése után? Ennyire nem fontos a közrádiónak ez az alkotmánybírósági döntés?

Következő témánk, hogy rendkívüli készültség közepette ismét utcára vonultak a rendvédelmi dolgozók, hogy így tiltakozzanak korkedvezményük megszüntetése miatt. Ki lesz erősebb?

Mi a véleményük ezzel kapcsolatban arról, hogy a tiltakozók közé beengedték a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjait, sőt a Véderő vezetőjét is, akik az elmúlt hetekben Gyöngyöspatán sok száz rendőrnek is gondot okoztak megfélemlítő magatartásukkal. Ott a helyük? Milyen alapon?

Beszéljük meg aztán, hogy be kellene-e tiltani a Jobbikot, amelyet a Fidesz frakcióvezetője a közelmúltban többször is nemzeti szocialistának nevezett?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy az egészségügyi államtitkár elismerte: egyelőre nem tudta virítani a lóvét, de igyekszik? Közben a Kórházszövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy a feszültség az egészségügyben kezelhetetlenné vált.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!