rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. május 4.Bolgár György kérdései a 2010. május 4-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy kételyei vannak a Parlament mentelmi bizottsága kereszténydemokrata elnökének Gyurcsány Ferenc ügyészségi meggyanúsításával és kikérésével kapcsolatban. Rubovszky György azt mondta, ha a bizottság többi tagja is egyetért vele, kiegészítést fog kérni az ügyészségtől. Ezek szerint a gyanú még egy kormánypárti politikusnak sem elég alapos? Akkor vajon miért erőltetik?

Másik témánk, hogy hat kérdést bocsájtana pártszavazásra a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform. A kérdések egy része a tisztségviselők anyagi helyzetének átvilágításáról szól, de megkérdeznék a tagságot arról is, hogy közvetlenül a párttagok válasszák-e meg az MSZP elnökét. Önök szerint? És akár igen, akár nem, mi a Gyurcsány-féle kezdeményezés célja, illetve lehetséges következménye?

Beszéljük meg aztán, hogy megfelezné az egyetemek számát a kormány és többek között a Corvinus Közgazdasági Egyetem is megszűnne. Egyszer vágj, egyszer se mérj?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy 800 millió forintot költ a kormány egy újabb kérdőív kiküldésére úgynevezett szociális konzultáció keretében. A kérdések többsége szakértők szerint eleve manipulált módon van feltéve, hogy a válaszadónak ne is jusson eszébe más, mint amit a kormány csinálni szeretne. De vajon miért érzik szükségét annak, hogy megint kapjanak néhány százezer támogató választ?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az államadósság elleni alap egyik vezetője szerint akár egymillióan is képesek volnának nagyobb összeget befizetni az alapba és így akár 10 százalékkal is csökkenhetne az eladósodás. Komolyan képzelik?

És végül mit gondolnak arról, hogy egy Budapesten tárgyaló vezető amerikai tisztségviselő szerint az Egyesült Államok különös figyelemmel fogja kísérni, hogy fennmarad-e Magyarországon a fékek és ellensúlyok demokratikus rendszere? Számít még nekünk Amerika?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!