rss      tw      fb
Keres

Tisztelt Galamus,

Tisztelt Galamus,


Olvastam volt Balogh S. Éva írását, mely "Lehet Más a Politika?" címmel jelent meg.

Logikusan érvelő írás, amivel konkrétan kevés dologban értettem egyet.

Gondoltam kommentelek – nem lehet

Megnéztem Balogh S. Éva bemutatkozóját, amely a következőképp fejeződik be:

"Amire igazán büszke vagyok az a kommentek magas színvonala és az a stílus, amely jellemzi őket."

Önök nem érzik színvonaltalannak, hogy monologikus szövegekben a tolerancia (ami dialógus) és dialógus dicséretét zengik, miközben csak a monológot tekintik egyedül érvényes megszólalási formának?

Lehet más?

Üdvözlettel Walter Gábor

***

Kedves Walter Gábor,

Balogh S. Éva egy szerencsés világban él, abból a szempontból mindenképpen, hogy a névtelen magyar hozzászólásírók, akik elárasztanak minden honlapot ismert minőségű hozzászólásaikkal, valószínűleg nem tudnak angolul, ezért az ő blogját békén hagyják. Aki meg angol nyelvű, és ennek ellenére érdekli Magyarország, az színvonalasan és kulturált stílusban beszélget.

Amire Önnek is lehetősége van, nálunk is. Csak nem egy folyamatosan rendelkezésre álló ablakban, hanem egy ímélcímen. Remélem, nem esik nehezére ebben a formában vitatkozni Balogh S. Évával. Ahogy már sokan mások megtették. Mindenesetre szerintem egyszerűbb lett volna, ha ugyanerre a címre, amelyet a levele megírásához használt, megírja azt a bizonyos „kommentet”, mint arról értekezni, hogy színvonaltalanok, dialógusellenesek és intoleránsak vagyunk, és a monológot tekintjük egyedül érvényes megszólalási formának – csak azért, mert más hozzászólási módot kínálunk, mint mások.

De ha Ön így akarja látni, szabadságában áll.

Mihancsik Zsófia


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!