rss      tw      fb
Keres

Feloszlatta magát Nagyvázsony képviselő-testülete

MTI 2011. április 28., csütörtök 12:56

Feloszlatta magát Nagyvázsony képviselő-testülete; négy képviselő lemondásra szólította fel a polgármestert, aki ennek nem tett eleget, ezután a testület feloszlatására tettek indítványt - tájékoztatta Henn Ferencné, a község jegyzője, a helyi választási iroda vezetője csütörtökön az MTI-t.

Elmondta: a szerdai, késő estébe nyúló testületi ülésen - amelyen a hét testületi tag közül hatan voltak jelen - négy független képviselő lemondásra szólította fel Fábry Szabolcsot (Fidesz-KDNP), a település polgármesterét. Ezt azzal indokolták, hogy ők - és szerintük a lakosság többsége is - elvesztette bizalmát a polgármester iránt, nem tudnak tovább vele együtt dolgozni.

A jegyző szerint a képviselők az ülésen ismertették a veszprémi városi ügyészség nemrégiben hozott döntését, mely szerint Fábry Szabolcsot sikkasztás vétsége miatt az ügyészség megrovásban részesítette. A jegyző elmondta: az ügyészségi megrovás indoklásában az szerepel, hogy Nagyvázsony önkormányzatának egy telefontársaságtól visszajáró 312 ezer forintból a polgármester 99 ezret magáncélra használt. Ezzel megvalósította a sikkasztás vétségét - idézte a jegyző az ügyészség döntését.

A polgármester a lemondásra felszólításnak nem tett eleget, így a négy képviselő a testület feloszlatására tett javaslatot - mondta a jegyző, megjegyezve: a hat képviselő közül egy a vita közben távozott, lemondva a testületi tagságáról.

A jelenlévő öt képviselő közül az indítványt tevő négy igennel szavazott a feloszlatásra, míg a polgármester tartózkodott - mondta Henn Ferencné, hozzátéve: így minősített többséggel a nagyvázsonyi testület feloszlatta magát.

Az 1800 lakosú Balaton-felvidéki községben a helyi választási bizottságnak a polgármester- és képviselő-választást 90 napon belül kell kiírnia.