rss      tw      fb
Keres

Országjárás - Schmitt: vonzóvá kell tenni az egészségügyi szakmát

MTI 2011. április 28., csütörtök 11:35

Schmitt Pál szerint az ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülésével kell vonzóvá tenni az egészségügyi szakmát.

A köztársasági elnök csütörtökön, Székesfehérváron folytatódó országjárása alkalmából tartott rendhagyó osztályfőnöki órát a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál egészségügyi tagintézményében. Az államfő beszédében elismerését fejezte ki az intézmény tanulóinak, amiért az emberek egészségének védelmét jelölték ki hivatásukként.

Schmitt Pál arra bíztatta az iskola tanulóit, hogy a nagy csábítás ellenére se hagyják el hazájukat, és Magyarországon válasszanak munkahelyet. Mint mondta, az egészségügy számos területén hiány van megfelelő szakemberekből, ezért számukra biztosan nem lesz gond az elhelyezkedés az ország határain belül sem.

Az államfő emellett arra kérte diákokat, legalább egyszer olvassák el Magyarország új alaptörvényét, amelyben saját életükre és hivatásukra vonatkozó mondatokat is találnak.

Schmitt Pál csütörtökön reggel érkezett Székesfehérvárra, ahol a városi közgyűlésen mondott beszédet. A köztársasági elnök a nap folyamán több egészségügyi intézményt és egy patikát is felkeres; útjára felesége, Schmittné Makray Katalin is elkísérte.