rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. április 7.Bolgár György kérdései a 2010. április 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy több helyen már négyszáz forintra emelkedett a benzin ára. Meddig mehet ez így, és lehet-e valamit tenni ellene?

Másik témánk, hogy Orbán Viktor szerint néhány éven belül 55-ről az európai átlagra, 65-re, aztán pedig 75 százalékosra kéne emelni a foglalkoztatottak arányát Magyarországon, mert csak akkor lehetünk versenyképesek. Mit fogunk csinálni? Hogyan érjük ezt el? Milyen munkát fognak végezni ezek az emberek, akik bekerülnek a munkaerőpiacra? Tudja ezt valaki? Vagy csak a célt tudjuk?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy egy rendőr szakszervezet kiállt Bajusz Ferenc rendőrőrnagy mellett, aki a napokban nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz, azt üzenve neki, hogy jó lenne ha felébredne és körülnézne. A rendőrségnek még vécépapírra sem telik, írta egyebek között, a terrorelhárítók viszont luxus Audin furikáznak.

Aztán beszéljük meg, hogy mégiscsak Széchenyi térre nevezik át a Roosevelt teret, nincs apelláta.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az ENSZ is helyteleníti a magyar média szabályozást?

És végül a gyógyszertámogatásra szánt összeg egyharmadát, mintegy százmilliárd forintot fölöslegesen fizeti ki az egészségbiztosító, mert a betegek nem az előírásoknak megfelelően szedik a gyógyszereket. Igen ám, de hogy lehet ezt a százmilliárdot megtakarítani? Ezt ugyanis a kormány nemrégiben célul tűzte ki. Orvost állítanának minden beteg mellé hogy büntesse őket?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!