rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. április 1.Bolgár György kérdései a 2010. április elsejei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy többen nézték az ATV-n Gyurcsány Ferenc interjúját, mint egy nappal vagy néhány nappal korábban a Magyar Televízióban Orbán Viktorét. Vajon mitől lett kíváncsi a néző Gyurcsányra?

Másik témánk, hogy az Orbán-kormány minden fogadkozása ellenére 3,8 helyett 4,3 százalékos volt tavaly az államháztartás hiánya. Csak nem hamis adatokat közöltek először, mint ahogy hasonló esetekben a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányt vádolták?

Ezzel részben kapcsolatban, mi a véleményük arról, hogy megszűnik a gázártámogatás, holott a Fidesz mindig jóval nagyobb támogatást követelt ellenzékből?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy egy fideszes képviselő szerint kötelezővé kellene tenni a katonai kiképzést Magyarországon. Lehet, hogy vissza akarják állítani a sorkötelezettséget?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy egy internetes játékban Heller Ágnes filozófus szemét lövettetik ki egy szélsőséges hírportálon? A játék célja, hogy az Európai Parlament tárgyalótermében úszó Heller-fejek szemét a játékos kilője, a tömeg éljenzése közepette. Ezt ma Magyarországon szabad?

Mit gondolnak aztán arról, hogy a magyar bírói kar megdöbbentőnek tartja a Magyar Hírlap cikkét arról, hogy menesztenék a diktatúra bíráit az új alkotmány alapján, azokat a bírákat tehát, akik még az előző rendszerben kezdtek el dolgozni? A bírók arra hívják föl a figyelmet, hogy ha mindenkinek mennie kéne, aki 1989. előtt tevékenykedett, akkor foghíjas lenne például az Országgyűlés is! Nem baj, a kétharmad majd bölcsen dönt?

És végül beszéljük meg, hogy egy most fölfedezett hír szerint az egyszerűsített honosításról tárgyalt többek között még januárban Paraguayban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A galamus.hu hírportál azonban megtudta, hogy a latin-amerikai országban mindössze körülbelül egy tucat olyan ember él, aki valamennyire beszéli a magyart. Ennyire fontosak volnának ők is nekünk, vagy esetleg valami másról van szó?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!