rss      tw      fb
Keres

Horn Gyuláért demonstrált az MSZP a Fidesz miskolci irodája előtt

MTI 2011. április 1., péntek 22:36

Az MSZP több országgyűlési képviselője és a párt szimpatizánsai kezükben égő mécsessel, gyertyával demonstráltak péntek este Miskolcon, a Fidesz irodája előtt Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő Horn Gyulát és Toller Lászlót illető szavai miatt.

A Fidesz miskolci irodája előtt égő mécsesekkel szívet, benne pedig a Horn feliratot rakták ki a demonstrálók, akik mintegy másfélszázan lehettek, köztük Káli Sándor, Gúr Nándor, Varga László, Nyakó István az MSZP országgyűlési képviselői.

Káli Sándor, a párt miskolci elnöke azt mondta: csendesen tüntetnek az ellen, ami az országban zajlik, Wittner Mária kijelentése csak a jéghegy csúcsa, azt érzi az ember, hogy a hatalmat gyakorlók ellenfeleikről úgy beszélnek, mintha elpusztítandó ellenségek lennének.

Wittner Máriát idős hölgynek nevező Káli Sándor úgy fogalmazott: van egy pont, amikor elég! Azt az embert, akit számtalan német város díszpolgárává avatott, aki egyebek mellett megkapta a Károly-díjat, amit csak Európa nagyjai kaptak meg, és akit "Európa tisztel", azt gyalázza - utalt Horn Gyulára, aki a fideszes politikus Országgyűlésben mondott szavai szerint "képtelen meghalni".

Ami a parlamentben zajlik, az a mindennapokban is zajlik, az emberek egymással is így viselkednek, az örökös ellenségkeresés családokat, munkahelyi közösségeket is tönkre tesz - tette hozzá.

Dolgozni kellene, és nem az örökös ellenségkereséssel foglalkozni - tette hozzá.

A demonstráción rövid beszédet mondott Varga László, Nyakó István és Gúr Nándor is, majd a résztvevők égő gyertyáikat, mécseseiket elhelyezték a Fidesz irodája előtt.