rss      tw      fb
Keres

Bírálati szempont lesz a jármű-közbeszerzésnél a szennyezés és a fogyasztás

MTI 2011. március 31., csütörtök 14:58

Az április 14. után induló jármű-közbeszerzéseknél értékelési kritérium lesz a kocsi környezetkímélő jellege (károsanyag kibocsátása), valamint energiahatékonysága - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A kötelezés valamennyi olyan szervezetre vonatkozik, amelynek a közbeszerzési törvény szerint kötelező a tendereztetés, de kiterjed a menetrendszerűen közlekedő autóbuszok beszerzőire is.

Az alapelv az, hogy meg kell határozni az autó teljes élettartamára az energia-felhasználást, és a környezeti igénybevételt, és a kedvezőbbet kell választani. Az élettartam személyautónál 200 ezer, autóbusznál 800 ezer, míg kamionnál 1 millió kilométer.

A közbeszerzés ajánlatkérője két lehetőség közül választhat: az energia-felhasználást, és a környezeti igénybevételt beiktatja a bírálati szempontok közé, vagy pedig forintosítja azokat, és hozzáadja a beszerzési árhoz.

Az első változat az egyszerűbb, mivel minél kisebb a fajlagos üzemanyag fogyasztás és a károsanyag kibocsátás, annál több pontot kap az ajánlat. A rendelet egy dolgot ír elő az értékeléshez: a két rész-szempont súlyszáma érje el a 10 százalékot.

A második esetben - a rendelet mellékletében szereplő táblázat használatával - ki kell számítani az egy kilométerre jutó üzemanyag költségét, majd a károsanyag kibocsátás pénzben kifejezett értékét, majd az egy kilométerre így jutó költséget kell megszorozni az élettartammal. A kapott összeggel pedig meg kell emelni az ajánlattevő által kínált eladási árat.

A károsanyag kibocsátás is egy táblázattal számolható át pénzre. Például a széndioxid kibocsátás ára kilogrammonként 3-4 eurócent, míg a szilárd részecskék értéke grammonként 8,7 cent.