rss      tw      fb
Keres

Koncepciót készít az IKSZ a fiatal gazdák életpályamodelljéhez

MTI 2011. március 31., csütörtök 6:20

Koncepciót készít az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a fiatal gazdák életpályamodelljéhez - mondta a szervezet elnöke az MTI-nek.

Stágel Bence közölte: javaslataik olyan kezdeményezéseket foglalnak majd magukba, amelyek javítják a fiatal gazdák élethelyzetét és versenyképességét.

Az IKSZ konzultációt indít, hogy a vidéken élő fiatalok véleményét, problémáit megismerje, és a jelenleginél hatékonyabb módon hívja fel rájuk a figyelmet. A koncepciót április végéig készíti el a szervezet - mondta az IKSZ elnöke.

Mint a KDNP országgyűlési képviselője kiemelte: az a céljuk, hogy a vidéken élő fiatalok saját környezetükben boldoguljanak. Azt kívánják elérni, hogy a vidék jövőjének biztosítása érdekében a fiatalok szüleik nyomdokába lépve folytassák a mezőgazdasági tevékenységet.

A magyar vidék és mezőgazdaság ügye nem csak a vidéken élő, mezőgazdasági termeléssel foglalkozók gondja. A vidék sikereinek és kudarcainak a társadalom minden egyes tagja részese - jelentette ki Stágel Bence.