rss      tw      fb
Keres

Elvégezték a CET díszkivilágításának első próbáját

MTI 2011. március 30., szerda 23:38

Elvégezték a Duna-parti Közraktáraknál létesült CET díszkivilágításának első próbáját szerda éjjel, az épületet a beruházó Porto Investment továbbra is augusztus 20-án szeretné átadni.

A próba során egyes világítótestek helyes működését, illetve a beállításokat tesztelték. Az épületet fémhalogén lámpákkal, illetve a homlokzatra szerelt "mosó" lámpákkal világítják meg, valamint kiegészítő lámpatesteket szereltek fel a lépcsőkben, és a zöldterületeken.

A tesztet csütörtökön este fénymérési próbákkal folytatják, majd a belső világítás próbái következnek.

Az MTI érdeklődésére a Porto Investment azt közölte az MTI-vel, hogy az épület közműszerződéseinek egy részét már aláírták, és az esős időben tapasztalható beázásokat a kivitelezők kijavították, így nem várható a jövőben hasonló jellegű probléma.

Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes korábban az MTI-nek azt mondta, az esős időben információi szerint ötven helyen ázott be az épület.

A Porto Investment múlt pénteken arról tájékoztatott, hogy a városvezetéssel folyó viták ellenére a műszaki átadás-átvétel zavartanul halad, és hamarosan beadják a használatbavételi engedély iránti kérelmet is.

A Duna-parti Közraktáraknál létrehozott mintegy 27 ezer négyzetméteres komplexum kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni, a 8,5 milliárdos beruházás PPP-konstrukcióban, a Fővárosi Önkormányzat szerepvállalásával és a Porto fejlesztéseként valósul meg.

A holland Kas Oosterhuis által tervezett épület hatalmas bálnára hasonlít, a különleges üvegszerkezetű épületegyüttes szokatlan megoldásban integrálja a XIX. századi raktárépületeket egy korszerű építménnyel. A két meglévő régi raktárépületen egyedi tervezésű üveghéj nyúlik át, galériát alkotva egyesíti a régi és az új építményeket, amelyekben sok üzlet működik majd, a kis butikoktól, bároktól, művészeti galériáktól a nagyobb egységekig, éttermekig.