rss      tw      fb
Keres

Börtönbüntetést kér az ügyészség egy állatkínzóra Kecskeméten

MTI 2011. március 30., szerda 10:33

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a Kecskeméti Városi Ügyészség egy 62 éves férfira, aki az idén februárban egy acélhurokkal befogta szomszédja kutyáját, majd gázolajat öntött az állat hátára és meggyújtotta.

A vádirat szerint a férfi háza kerítése mellett acélhurkokat helyezett el, hogy ingatlanját a kóbor kutyáktól megvédje. Amikor észrevette, hogy egy kutya vonít az acélhurokban, kiment az udvarra, az állatra gázolajat öntött és meggyújtotta. A kutya hátán a szőrzet meggyulladt, de a rottweiler ki tudta magát szabadítani az acélhurokból és hazaszaladt. Mint a vádiratban olvasható, az izsáki férfi tette miatt az állat elpusztult volna, ha a tüzet nem oltják el.

Az orvosi szakvélemény szerint a nyilvántartási számmal ellátott kutya mindkét fülének külső és belső oldalán másodlagos égési sérülések keletkeztek, az állat szemhéjai beduzzadtak, bal első lábán és a hát medencei tájékán 3-4 centiméter átmérőjű mélyreható sérülései voltak. A sebek 3-4 hét alatt meggyógyultak, ha nem történt fertőzés, akkor maradandó károsodás nélkül.

Az ügyészség szerint a férfi a kutyát indokolatlanul és oly módon bántalmazta, hogy az alkalmas volt arra, az állat maradandó egészségkárosodását, illetve elpusztulását okozza.

A férfi ellen állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat. A pert a Kecskeméti Városi Bíróság tárgyalja majd.