rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. március 23.Bolgár György kérdései a 2010. március 23-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy december óta egyharmadával visszaesett a Fidesz támogatóinak aránya a Tárki felmérése szerint. Ennek ellenére az ellenzéki pártok nem erősödtek érzékelhetően. A teljes népességben a kormánypárti szavazótábor 43-ról 30 százalékra csökkent. A szocialistáké viszont továbbra is csak 10 körül mozog. Mit gondolnak a bizonytalanok és a nem válaszolók?

Aztán van itt még téma bőven. Az alkotmányozási vitában például a kormánypárti képviselők mindig a köré a képviselő köré csoportosulnak, ülnek, aki éppen felszólal, hogy így töltsék be a tévékamerában a teret, ugyanis kevesen vannak a vitában.

Következő témánk, hogy újabb kormánypárti képviselőről, ezúttal a ceglédi polgármesterről derült ki, fél éven át törvénytelenül vett fel dupla költségtérítést. Ennyi véletlen egymás után? Vagy mindenki annyira a munkájára összpontosít, hogy nem jut figyelme és ideje a jövedelmét követni?

Aztán mit gondolnak arról, hogy utólag szerződtették le a március 15-i ünnepség statisztáit? Mellesleg tegnap egy hallgatónk betelefonált a műsorba, és elmesélte, hogy unokáját napokkal később hívták fel az ügynökségtől, hogy fáradjon be hozzájuk, és írja alá a szerződést. Csak nem a botrány miatt, amely kirobbant az ügyben?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy közlekedési baleset miatt ítélték el négy hónapos felfüggesztett börtönre 1964-ben Schmitt Pált? Ezt most hozta nyilvánosságra a Köztársasági Elnöki Hivatal, hónapokkal az után, hogy fény derült a régi ítéletre és több szerkesztőség is kérte a magyarázatot. Jobb később, mint soha?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Tarlós István áthelyeztetné a Szabadság téri szovjet emlékművet, és Rooseveltről nevezné el a Szabadság teret? Mi ez a nagy névváltoztatási buzgalom és miért kellett véglegesen törölni Sztálint és Hainaut a fővárosi díszpolgárok köréből, amikor már nem is voltak díszpolgárok?

Végül beszéljük meg, hogy a kormány feloszlatta azt a földrajzinév-bizottságot, amely nem támogatta a Ferihegyi repülőtér átnevezését Lisztre. Több embert az állásából is kirúgtak, a kormány, illetve a minisztériumok pedig nem hajlandók nyilatkozatot sem adni arról, hogy mi történt és miért. Hogy lehetséges ez?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!