rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. március 18.



Bolgár György kérdései a 2010. március 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Gyurcsány Ferenc szerint Schmitt Pál múltjában tisztázatlan ügyek vannak, ezért nem kizárt, hogy az elnök zsarolható. A volt miniszterelnök a Facebookon azt írta: ez nem maradhat így, de ma még adjunk lehetőséget az elnöknek, hogy válaszoljon a kételyekre. És mi van, ha nem válaszol?

Másik témánk, hogy az ismert politológus, Török Gábor fölveti az idő előtti választások lehetőségét 2012-ben, szerinte elképzelhető, hogy a Fidesz ily módon vágna elébe népszerűsége várható csökkenésének. Négy év helyett hat?

Beszéljük meg azután, hogy az innovációs pályázatok háromnegyed éve tartó felülvizsgálata miatt veszélybe került egy nemzetközileg is jelentős, világhírű magyar szabadalom, az úgynevezett onko-kés kifejlesztése és bevezetése. Nem baj, hogy állnak a kutatások és fejlesztések?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Bulgáriában készült a magyar termékek vásárlására buzdító CD, amelyet a Heti Válasz mellékleteként hoztak forgalomba? Válassz magyart, made in Bulgária?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy akár negyvenmilliárd forintba is belekerülhet a Medinába tervezett NATO-radar kiegészítése két másikkal, amire a terepviszonyok miatt van szükség. Ár nem számít?

És végül beszéljük meg, hogy sok pénzbe kerülhet Ferihegy átnevezése is, hiszen az útjelző tábláktól kezdve sok mindent ki kell majd cserélni Ferihegyről Lisztre. Megéri?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!