rss      tw      fb
Keres

Daniel Cohn-Bendit, az EP Zöld frakciója társelnökének közleménye - magyarul

OS 2011. március 19., szombat 12:07

Daniel Cohn-Bendit, az Európai Parlament Zöld frakciójának társelnöke a hazai sajtóban vele kapcsolatban megjelent állításokra reagálva az alábbi közleményt juttatta el az LMP-hez.

Ezúton kívánok röviden reagálni a pedofíliával kapcsolatos állításokra, amelyek a magyar média egy részében az elmúlt napokban megjelentek. Kijelentem, hogy ezek az állítások megalapozatlan rágalmak.

Hasonló hamis vádakat más országokban is megfogalmaztak már, ám azokat minden esetben megcáfoltuk és valamennyi vádat visszavonták. A Grand Bazaar című, 1975-ben írt könyvemből vett idézetek a szövegösszefüggésből kiragadva nem elfogadhatóak. Félrevezető és elfogadhatatlan eljárás egy könyvből néhány mondatot önkényesen kiemelni és a kontextusából kiragadva idézni.

Az alaposan megcáfolt vádakat azóta kizárólag a szélsőjobboldali pártok próbálták feleleveníteni. Franciaországban a Nemzeti Front kivételével minden politikai párt visszavonta az állításokat és bocsánatot kért.

A tendencia jól láthatóan mégis folytatódik - ezúttal Magyarországon. A rég megcáfolt állítások újrahasznosításával próbálkozni olcsó politikai trükk.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)