rss      tw      fb
Keres

Médiatörvény - Tüntetés a sajtószabadságért a New Yorki-főkonzulátus előtt

MTI 2011. március 15., kedd 22:06

Mintegy harmincan tüntettek kedden a New York-i magyar főkonzulátus épülete előtt a sajtószabadság védelme címén.

A megmozdulást, amelynek részvevői piros-fehér-zöld szalaggal ragasztották le a szájukat és az új magyar médiatörvény ellen tiltakozó plakátokat mutattak fel, a Facebook közösségi portál segítségével szervezték.

Burton Orsolya főszervező, a Yale Egyetem antropológia szakos doktorandusza az MTI-nek telefonon elmondta, hogy tüntetők szolidaritásukat fejezték ki a Budapesten a médiatörvény ellen rendezett tiltakozás részvevőivel.

A New York-i megmozdulás részvevői aláírtak egy Dán Károly nagykövetnek, New York-i főkonzulnak címzett levelet, amit később juttatnak el hozzá.

Az MTI-nek is elküldött levelükben a tüntetők ismertették az új magyar médiatörvényt elítélő hazai és nemzetközi állásfoglalásokat, és fölsorolták a médiatörvény módosítására vonatkozó követeléseiket.

A levelet megérkezése után a képviselet, az ilyenkor szokásos ügyrendnek megfelelően, továbbítani fogja a külügyminisztériumnak.

A főkonzulátus hétfő esti, március 15. tiszteletére adott fogadásán egyébként részt vett George Pataki, New York állam magyar származású volt kormányzója is.