rss      tw      fb
Keres

Médiatörvény - Bukarestben romániai újságírók tüntettek

MTI 2011. március 15., kedd 20:10

Bukarestben "a magyarországi médiával való szolidaritási tüntetést" szerveztek romániai újságírók érdekvédő szervezetei, amelyeknek képviselői leragasztott szájjal, fehér címlapú újságot a magasba emelve tiltakoztak a médiatörvény ellen a magyar nagykövetség épülete előtt. Néhány tucatnyian voltak.

Salamon Márton László, a Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó (ÚMSZ) című romániai magyar napilap megbízott felelős szerkesztője az MTI-nek kedden elmondta: a Free Press Alapítvány - amely az ÚMSZ-t megjelentető Scripta Kiadó tulajdonosi köréhez tartozik - és az Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei nevű román újságíró-szervezet nevében kérték a hatóságoktól a tiltakozáshoz szükséges engedélyt, amelyet meg is kaptak. Salamon szerint a tüntetést 25 fősre tervezték, állítása szerint ennél valamivel többen voltak a megmozduláson.

A szolidaritási tüntetéshez több romániai újságíró-szervezet csatlakozott, a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) azonban nem, mert annak igazgatótanácsa nem értett egyet azzal, hogy a szervezet március 15-én, a nemzeti ünnepen tiltakozzon.