rss      tw      fb
Keres

Március 15 - Semjén Zsolt állami kitüntetéseket adott át Kolozsváron

MTI 2011. március 14., hétfő 18:56

Állami kitüntetéseket adott át hétfőn Kolozsváron Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki ezen a napon ünnepélyes állampolgársági eskütételi ünnepségen is részt vett.

A kolozsvári Szentmihály Római Katolikus Nőszövetség dísztermében több olyan neves erdélyi személyiségnek adott át állami kitüntetést, aki a magyar tudományosság, a magyar kultúra területén jelentős teljesítményt nyújtott.

Így a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át dr. Kovács András művészettörténész, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) tanára, az MTA külső tagja, Maros Dezső gépészmérnök, a Műszaki Egyetem tanára, a Román Akadémia főkutatója, Tőkés István nyugalmazott teológiaprofesszor, az Erdélyi Református Egyházkerület volt püspök-helyettese.

Semjén Zsolt a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét adta át Nagy Pál irodalomtörténésznek, kritikusnak és szerkesztőnek, Mihály Ferencnek, a BBTE oktatójának, Murádin Lászlónak, a Román Akadémia főmunkatársának, a Nyelv- és Irodalomtudomány Közlemények nyugalmazott főszerkesztőjének, Sipos László festő- és grafikusművésznek, a Romániai Képzőművészek Szövetsége tagjának.

Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapott Emődi Tamás, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület tanácsosa.

Semjén Zsolt a magyar főkonzulátus várótermében részt vett a honosítást igénylők állampolgári eskütételi ünnepségén, majd megkoszorúzta Márton Áron emlékművét.