rss      tw      fb
Keres

OGY - EU-elnökség - Martonyi: semmiféle támadás nem terelheti el a figyelmet a feladatokról

MTI 2011. március 8., kedd 12:38

Sem a médiatörvénnyel, sem más egyéb dologgal kapcsolatos támadás nem terelheti el a figyelmet a soros magyar EU-elnökség fontos feladatairól - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter kedden az Országgyűlés szakbizottságában.

A magyar diplomácia vezetője - aki a magyar EU-tagság elmúlt két évéről szóló jelentését ismertette az európai ügyek bizottságában - a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos képviselői kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "nem mondhatjuk azt, hogy ez megkönnyítette a magyar elnökség dolgát".

Arról beszélt, hogy ez a vita "energiát és időt visz el", miközben "sok minden mással is kellene foglalkozni". Fennáll a veszélye annak, hogy ez a téma eltereli a figyelmet az elnökség fontos feladatairól, de ez nem engedhető meg - tette hozzá. Megjegyezte, hogy a soros elnökséget az azt adó ország sajtója általában nem szokta bírálni. Azt mondta, a média dolga a bírálat, de "bizonyos alapvető ismeretek, tények, adatok birtokában tegye ezt".

Ékes József (Fidesz) az ülésen azt mondta, sok felesleges energiát kötött le, hogy Magyarországnak az elmúlt hónapokban az országot érő támadásokra reagálnia kellett. Hozzátette, ebben "magyar képviselőknek" is vezető szerepük volt.

Ivanics Ferenc (Fidesz) a médiatörvény körüli "sajtóvircsaftot" emlegetett. Kifogásolta, hogy a szocialista képviselők távol maradtak a bizottsági meghallgatásról, ahol pedig konkrétumokról lehetett volna vitázni.

Vejkey Imre (KDNP) úgy fogalmazott, hogy a médiatörvény kapcsán "érdemtelen és alantas" támadás érte Magyarországot, és hozzátette, "a felhők még mindig felettünk vannak".