rss      tw      fb
Keres

A horvát kormány csökkentette az üzemanyagok jövedéki adóját

MTI 2011. március 7., hétfő 19:01

Rendkívüli ülésen döntött hétfőn a horvát kormány arról, hogy 0,15 kunával (mintegy 5,5 forinttal) csökkenti az üzemanyagok jövedéki adóját.

A zágrábi kabinet közleménye szerint a benzinre és a gázolajra egyaránt vonatkozik az adócsökkentés, amiről azért határoztak, hogy a bizonytalan nemzetközi piacnak a kiskereskedelmi üzemanyagárakra vonatkozó káros hatásait mérsékeljék - olvasható a kormány honlapján (www.vlada.hr).

A rendelet a horvát hivatalos közlönyben való megjelenéstől érvényes, horvát sajtóinformációk szerint a csökkentés már kedden hatályba lép. A Business gazdasági napilap internetes kiadása hétfőn arról írt, hogy a kormány éppen az előtt döntött az adócsökkentésről, hogy kedden - az árkiigazítások szokásos napján - a 98-as oktánszámú benzin ára átlépte volna a horvát benzinkutaknál a 10 kunát (367 forintot).

Az INA hétfőn érvényes árai szerint a legjobb minőségű 95-ös benzin literenként 9,50 kunába (348 forintba) kerül, a gázolaj szintén magasabb minőségű változatáért pedig literenként 9,07 kunát (332 forintot) kell fizetni a kutaknál.