rss      tw      fb
Keres

Mongóliában alapított vállalatot az Alpha-Vet és a Phylaxia Pharma

MTI 2011. március 4., péntek 16:39

Százezer dolláros befektetéssel Phylaxia Mongólia Kft. néven  Mongóliában alapított vállalatot az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. és a Phylaxia Pharma Zrt., a céget Ulánbátorban már bejegyezték - mondta el az MTI-nek az Alpha-Vet tulajdonosa.

Móré Attila szerint a cégalapítók választása azért esett Mongóliára, mert a belső-ázsiai országban több millió lábasjószág van, és mivel többségüket nem a legkorszerűbb agrár-okölógiai körülmények között tartják, gyakori köztük a betegség, a járvány. Ez akadálya az exportnak, tehát fontos az állatállomány egészségügyi színvonalának a javítása - tette hozzá.

A Phylaxia Mongólia Kft. - amely a Phylaxia 1912 Holding Nyrt.-vel stratégiailag együttműködve végzi a gazdasági tevékenységét - exporttermékei között egyelőre állatgyógyszerek, állatgyógyászati készítmények szerepelnek.

A cégalapítók azonban további célként magyar élelmiszerekkel és gyógyszerekkel is be akarnak törni a mongol piacra, továbbá előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a mongol állattenyésztés korszerűsítését és piacra jutásának hatékonyságát javító rendszerek, szolgáltatások kiépítéséről is.

Az Alpha-Vet eredményes évet zárt tavaly: a 2009.évinél mintegy 12 százalékkal nagyobb, 10,7 milliárd forintos árbevételt ért el, nyeresége pedig várhatóan 400- 500 millió forint lesz.

Ez annak köszönhető, hogy a cégcsoport több lábra állt, számos akvizíciója volt, új tevékenységeket indított el, és tovább bővítette az AlphaZoo üzlethálózatát.