rss      tw      fb
Keres

Széll Kálmán Terv - Orbán Viktor: a magyarok munkájából ne mások gazdagodjanak!

MTI 2011. március 1., kedd 12:34

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a Széll Kálmán Terv célja az adósságveszély elhárítása annak érdekében, hogy a magyarok munkájából ne mások gazdagodjanak.

"Győzni indulunk. Alaposan felkészültünk a küzdelemre az elmúlt kilenc hónapban. De tudnunk kell, hogy ebben a küzdelemben csak az átfogó támadás lehet sikeres. Az életünk minden területén - az egészségügytől az oktatáson át a közlekedésig - le kell győzni az adósságot. Ha ezt sikeresen véghezvisszük, akkor végre mi, magyarok fogunk gazdagodni a saját munkánkból. Akkor mindenkinek könnyebb lesz az élete, és jobbak lesznek a személyes kilátásai" - írja a kormányfő a Széll Kálmán Terv előszavában.

A terv részleteit kedden ismertette Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Széll Kálmán Alapítvány budapesti rendezvényén.

Orbán Viktor a programhoz fűzött írásában úgy fogalmaz: a magyar ember természetéhez tartozik, hogy a maga lábán akar állni, mindenki azért dolgozik, hogy munkájával saját maga és családja jólétét, gyarapodását, boldogulását megteremtse és biztosítsa. Véleménye szerint azonban az utóbbi években "oda jutottunk, hogy a mi munkánkból mások gazdagodnak". Akiknek van munkájuk, bár egyre többet dolgoznak, mégsem látják ennek hasznát, mert annak java részét elviszik az adósságok: az államadósság, a vállalatok adóssága és a családi vagy személyes adósságok.

Orbán Viktor megjegyzi, hogy a magyarok jövedelemadójának kétharmada az adósság törlesztésére megy el. "Ennek jelentős részét a külföldnek fizetjük ki. (...) Másoktól függünk, kiszolgáltatottak vagyunk. Magyarország számára most jött el a pillanat, hogy hadat üzenjünk az adósságnak, amely polipként ráfonódott az életünkre. Ha nem fejtjük le magunkról, végképp lehúz a mélybe, és nem lesz esély munkából megélni Magyarországon" - írja.

Szól arról is, hogy most megvan az erő kitörni a sok évtizedes csapdából. "Az összefogás erejével az elmúlt évben felülkerekedtünk árvizeken, minden idők legsúlyosabb ipari katasztrófáján, megmentettük a nyugdíjrendszert, véget vetettünk a közpénzek elherdálásának, elkerültük a pénzügyi összeomlást. Ebből is látszik, hogy olyan pillanat ez, amire nemzedékek óta várunk. Ilyen lehetőség egy nemzedék számára legfeljebb, ha egyszer adatik. Így tudunk változtatni az életünkön. Ezért lesz 2011 Magyarország megújulásának éve" - írja a miniszterelnök.