rss      tw      fb
Keres

Fradi-ügy: McCabe „szószátyár” lett

Óriási túlzás lenne kijelenteni, hogy bármi is eldőlt volna a romokban heverő legnépszerűbb honi sportklub, a Fradi háza táján; továbbra is minden bizonytalan.

Közben Kevin McCabe, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. angol többségi tulajdonosa szinte szószátyár lett, mert az utóbbi napokban megjelent hírekre reagálva előbb tájékoztató levelet küldött a Fradi-szurkolóknak, majd közleményt adott ki az általa fontosnak fejleményekről. Őszintén szólva –  szerény megítélésünk szerint – nem különösebben érdemes belemélyedni a részletekbe, mert várható: az elkövetkező napokban jönnek majd a cáfolatok, azután a cáfolatok cáfolatai…

Ami a lényeget illeti, röviden: McCabe a nyílt levélben a pénzügyi helyzetet elemezte. Írásából kiderült, hogy összesen 9,2 milliárdot forintot költött a futballcsapatra és az ingatlanra, a bevételi oldalon viszont csak alig 600 millió szerepelt, de azt is teljes egészében a focistákra fordította.

A levél „kézbesítése” után nem sokkal a ferencvárosi labdarúgócsapat hivatalos honlapján egy McCabe-közlermény jelent meg:

"Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a magyarországi tartózkodásom folyamán történt személyes találkozónk alkalmával felkértem Berki Krisztián korábbi vezérigazgatót, hogy vegye át az FTC Labdarúgó Zrt. irányítását. A fő vonalakról Előszerződést írtunk alá a Berki Úr tulajdonában álló BK Management Group Kft-vel (BKMG), mely szerződés az aláírás napján hatályba lépett, és amelynek értelmében felhatalmazásommal a BKMG átveszi a Zrt. teljes menedzsmentjét és a tulajdonosi képviseletet...
Ezzel párhuzamosan előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Ferencvárosi Torna Club megbízottjával, Kubatov Gábor úrral, a teljes ingatlanprojekt jövőjével kapcsolatban, amely tárgyalásokat remélhetőleg Berki Krisztiánnal sikeresen folytatni tudnak. Ennek a projektnek része a teljes ingatlan eladása, beleértve a stadionkoncepciót is. Az alapelvekben már megegyeztünk...
Ezzel küldetésünket a labdarúgó csapattal kapcsolatosan befejezettnek tekintem, amit 2008-ban vállaltam, megtettem: megmentettük ezt a méltán híres és büszke klubot a csődhelyzettől, és elérkezett az idő, hogy visszaadjuk a Fradit magyar szakemberek kezébe...”


A szerkesztő megjegyzése:
Hogy nem volt elhamarkodott kijelentés az elején, miszerint még nagyon az elején vagyunk a Fradival kapcsolatos sztorinak, azt bizonyítja: Kubatov Gábor úr – hogy szöveghűek legyünk – azonmód cáfolta McCabe úr ki/bejelentését... Azaz: szó nincs semmiféle megállapodásról, nemhogy előrehaladottakról.
(s.)