rss      tw      fb
Keres

A Jobbikról - bulvár stílus a nemzeti médiumokban

OS 2010. április 1., csütörtök 17:00

A NEMZETI SZOCIÁLDEMOKRATÁK A KISZOLGÁLTATOTT ÚJSÁGÍRÓK VÉDELMÉBEN

Sajnálatos, eddig nem tapasztalt stílus ütötte fel a fejét az utóbbi napokban egyes nemzetinek mondott médiumokban. Eddig a médiafogyasztók azt hitték, hogy a méltatlan gyalázkodás, a vájkálás a politikusok, a közélet szereplőinek magánéletében kizárólag a balliberális oldal sajátja. Napjainkra bebizonyosodott, hogy a politikai kultúra – mind a bal- mind a jobboldalon – már-már a kocsmapolitika szintjére süllyedt.

A Jobbikot lehet szeretni, nem szeretni, elítélni vagy egyetérteni egyes megnyilvánulásaival, ám fellépése bizonyította, hogy választási programja megértésre, széles körben fogadókészségre talált, s ez rendkívül eredményes lehet. A Jobbik előretörése miatt izgalomba jött sajtó nem biztos, hogy a legjobb módszert választotta. Igaz vagy igaztalan hírek, vélemények, riportok jelentek meg – köztük helytállóak is – a jobboldali sajtóban a párttal kapcsolatban, ám van egy határ, melyet egy magára sokat adó médium, és sajtómunkásai nem léphetnek át, hacsak …nem kényszerítik őket.

Megértjük a gondokkal küszködő, egzisztenciájukat féltő nemzeti szellemű újságírókat, akik – jóllehet másként éreznek – kénytelenek eleget tenni a felsőbb utasításnak és nevüket adják (vagy nem adják) a szerény megélhetésüket biztosító médiumok anyagaihoz.

A Nemzeti Szociáldemokraták egyetlen pártként a megbékélést, a széles körű társadalmi összefogást szorgalmazzák – nem tesznek különbséget jó szándékú, tisztességes bal- vagy jobboldali kötődésű emberek között – és elítélik a békétlenséget szító, alpári stílust akár a bal- akár a jobboldalon jelenik meg.

A Nemzeti Szociáldemokraták kérik a józanul gondolkodó nemzeti újságírókat, hogy tartsanak ki: bizonyára eljön majd az az idő, amikor kényszer nélkül, kizárólag lelkiismeretükre hallgatva közölhetik véleményüket.

2010. 04. 01.

KIADÓ: NEMZETI SZOCIÁLDEMOKRATÁK

SZILVÁSY GYÖRGY

Kiadó: Nemzeti Szociáldemokraták