rss      tw      fb
Keres

"Szépített" előző napi veszteségén a forint

MTI 2011. február 11., péntek 16:45

A forint 272-es euró jegyzés környezetében ingadozott pénteken: délután négykor az eurót 270,89 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 273,00 forint után.

A nemzetközi értékpapír- és devizapiaci fejleményeket elsősorban az egyiptomi belpolitikai helyzettel kapcsolatban újraéledt piaci aggodalmak határozták meg pénteken. A befektetői kockázatvállalási hajlandóság gyengült, a biztonságot kereső befektetések jellemezték leginkább a kereskedést.

Pénteken a dollár erősödött a főbb devizákkal szemben a bizonytalan nemzetközi helyzetben játszott befektetési menedék szerepének köszönhetően. Az alacsonyabb befektetői kockázatvállalási hajlandóság általában az euró, valamint az euróövezeti aspiráns országok devizáinak gyengülését vonja maga után. Pénteken azonban a forint elkerülte a gyengülést, sőt, még "szépített" is a csütörtökön elszenvedett veszteségein.

A Fidesz és a KDNP közös siófoki frakcióüléséről a kormánynak a strukturális átalakítások és a kiadáscsökkentések melletti elkötelezettségéről érkeztek hírek. A forint árfolyamának utóbbi időben tanúsított stabilitását a kormány terveinek megelőlegezett nemzetközi befektetői bizalomnak tulajdonítják a piacon.

A dollárt 200,02 forinton jegyezték pénteken délután 1,3541 dolláros euró árfolyam mellett. Csütörtök délután a dollárt 200,85 forinton, az eurót 1,3590 dolláron jegyezték.

A svájci frank jegyzése 205,59 forint 207,75 forint után, száz japán jen jegyzése 241,39 forint 241,60 forint után.