rss      tw      fb
Keres

Fidesz-KDNP-frakcióülés - Egyhangú támogatás a semmisségi javaslatnak

MTI 2011. február 11., péntek 10:55

Egyhangúlag támogatta a Fidesz-KDNP-frakciószövetség siófoki ülésén Balsai Istvánnak "a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról" szóló törvényjavaslatát, amely semmisnek tekintené azokat az ítéleteket, amelyek alapját kizárólag rendőri jelentés, illetve rendőri tanúvallomás képezte.

A fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott pénteken az MTI-nek elmondta: a házbizottság ülésén kezdeményezni fogják az előterjesztés jövő hétfői tárgysorozatba vételét, így akár a jövő héten le is folytathatnák az általános vitát az Országgyűlésben, s legkésőbb március elején megtörténhetne az indítvány zárószavazása.

A frakcióülésről szólva hozzátette, javaslata csütörtök késő esti tárgyalásán részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Fidesz-frakcióvezető és Kövér László házelnök is, akik valamennyien támogatásukról biztosították az indítványt, amelyet - mint mondta - nagyon időszerűnek tartanak.

Balsai István beszámolt arról is, hogy hamarosan elkészül a 2006. őszi események vizsgálatáról szóló, a miniszterelnöki megbízotti munkájához kapcsolódó jelentése.

Hangsúlyozta: már birtokában van a nemzetbiztonsági kabinet akkori üléseiről készített összefoglaló.

Balsai István 2010 októberében ismertette részjelentését a 2006. szeptember 17. és október 24. közötti napokban a fővárosban történt rendőri intézkedésekről, valamint a politikai és büntetőjogi felelősök azonosításának vizsgálatáról. Ezzel összefüggésben akkor azt mondta, hogy az általa addig áttekintett tények, valamint a további, várható bizonyítékok törvényes alapot szolgáltatnak majd bűnügyi nyomozás elrendeléséhez Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen.