rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. február 9.Bolgár György kérdései a 2010. február 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egyetlen hónap alatt több mint 90 ezerrel nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma. Ennek a meghökkentő ténynek elsősorban az az oka, hogy megszűnt a korábbi közmunkarendszer. De vajon mi lesz ezzel a hatalmas tömeggel és az összesen 684 ezer álláskeresővel?

Másik témánk is gazdasági, és az sem túl szívderítő. Meglepő módon 123 milliárd forint volt januárban az államháztartás hiánya, négy év óta a legnagyobb. Más kérdés, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében azt állította, hogy már rég nem volt ilyen kicsi a hiány. A tényeknek annyi?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc nagyon keményen ment neki blogjában Orbán Viktornak mondván, 35 nap alatt véget ért a magyar uniós elnökség. A magyar miniszterelnök súlytalanabb az ágy alatt megbújó pormacskánál. Igaza van Gyurcsánynak? És jól teszi-e, hogy szinte provokálja Orbánt?

Ezzel kapcsolatban mi a véleményük arról, hogy a kormányfő a napokban kizárta az euró magyarországi bevezetését 2020 előtt. Jól tette?

És végül a fideszes frakcióvezető, Lázár János felszólította az ellenzéki pártokat, térjenek vissza az alkotmányozási folyamathoz és újból vegyenek részt a munkában. Minek volna értelme? Ott lenni vagy nem lenni?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!