rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. február 8.Bolgár György kérdései a 2010. február 8-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük Orbán Viktor tegnapi évértékelő vagy országértékelő beszédét, amelyet azonban elég nehéz értékelésnek nevezni. Akkor mi volt ez és miért?

Másik témánk, hogy vajon miért szabadítja rá a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt a kormány a magánnyugdíjpénztárakra? Mindent ellenőrizni fognak? Az államszocializmust szeretné újból a magyar társadalom?

Mit szólnak aztán a Külügyminisztérium volt államtitkárának őrizetbe vételéhez a moszkvai kereskedelmi képviselet épületének állítólag áron aluli eladása miatt másfél év nyomozás után? Ez vajon micsoda?

Aztán mi a véleményük a februári fizetésekről? Egyelőre ugyanis nemigen hallani arról, hogy az új adórendszer milyen konkrét következményekkel járt a munkában állók számára. Önök már tudnak valamit?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy egy LMP-s képviselő helyszíni tapasztalatai szerint Borsod megye az összeomlás szélén áll? Egyes helyeken éhséglázadásoktól tartanak a helyi polgármesterek és a megváltoztatott közmunkaprogram állítólag még a létminimumot sem biztosítja a rászorulóknak.

És végül a filozófusok után a filmesek is tiltakoznak a kormány lépései miatt. Ők az egyszemélyi filmirányítást kifogásolják. A leghíresebb magyar rendezőket támogatja egy sor világnagyság is, Michael Hanekétől Andrzej Vajdáig. Hiába?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!