rss      tw      fb
Keres

Molnár Csaba: nincs szégyenkezni valója a baloldalnak

MTI 2010. március 31., szerda 18:35

Az elmúlt húsz évre visszatekintve semmiféle szégyenkezni valója nincs a magyar baloldalnak, sőt igazi "kebelfeszítő büszkeségre" ad okot, ami történt - jelentette ki Molnár Csaba szerdán Makón.

2001 óta jelentősen növekedett a nyugdíjak és a bérek vásárlóértéke, s bár a Fidesz szerint romokban hever az ország, több száz kilométernyi autópálya épült, 500 ezerrel több új autó jár az utakon, és egymillióan költözhettek új lakásba - mondta a kancellária miniszter a Korona Szálló dísztermében tartott választási fórumon, mintegy százötven fős, főleg nyugdíjasokból álló hallgatósága előtt.

Ha nem volt béklyó a kezünkön és a lábunkon, mindig úgy döntöttünk, ahogy szerettünk volna, ahogy azt a szociáldemokrata elkötelezettség diktálta - fogalmazott a politikus.

Molnár Csaba szerint a baloldali programja legalább két dologban jobb mint a Fideszé: egyrészt létezik, másfelől nyilvános. A Fidesz a bölcs mérlegelés lehetőségét veszi el az emberektől, azzal, hogy azt kéri a szavazóktól, állítsanak ki számára biankó csekket - fogalmazott a miniszter.

Molnár Csaba - ötvenperces beszédében, mely végét vastapssal fogadta a hallgatóság - közhelygyűjteménynek nevezte a Fidesz Nemzeti ügyek politikája címet viselő programját, amelyből részleteket is fölolvasott.

A politikus kijelentette, a választás tétje az, hogy megmarad-e az elmúlt húsz évben felépített demokratikus intézményrendszer. A Fidesz kétharmados elképzeléseivel újra akarja írni az alkotmányos berendezkedést, "a bakancsok csattogásával kiegészített kvázi egypártrendszert bevezetve".

Ma csak a baloldal, a szocialista párt képes rá, hogy ezt megakadályozza - hangsúlyozta a kancelláriaminiszter.

A fórum elején az érdeklődők láthattak az Emberöltőnyi fejlődés négy év alatt című filmet, amely az eltelt időszak Makón és környékén megvalósult vagy elindult beruházásait vette számba: többek között a városig várhatóan augusztusban elérő M43-as autópálya építését, a fürdő folyamatban lévő bővítését, az ipari park fejlesztését vagy a szennyvíz és csatorna programot.

A kampányrendezvény házigazdája Buzás Péter polgármester volt, akit 2006-ban az első fordulóban 50,5 százalékos támogatással választottak meg a térség országgyűlési képviselőjének. A politikus 1987-től a makói tanács végrehajtó bizottságának titkára volt, 1990-től négy éven át magánvállalkozóként dolgozott, majd 1994-től valamennyi önkormányzati választáson polgármesternek választották a Maros-parti város lakosai, legutóbb a szavazatok több mint 56 százalékát kapta.

Az országgyűlési választásokon a Csongrád megyei 7-es választókerületben Buzás Péter mellett öt jelölt is indul a mandátumért: Fazekas Ferenc (Jobbik), Kovács László (Civilek), Mágori Józsefné (Fidesz-KDNP), Szabó Jenőné (Munkáspárt), Szabó Sámuel (MDF).