rss      tw      fb
Keres

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi Szakolyban

MTI 2010. március 31., szerda 17:33

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi a testületi ülés után Szakolyban, az ügyben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Az eddigi adatok szerint a szakolyi képviselő-testület keddi ülését követően egy feldühödött férfi az egyik helyi képviselő irányába dobott egy széket, az azonban egy, a tanácskozáson érdeklődőként részt vevő helyi lakost talált el, aki könnyebb sérülést szenvedett - mondta Fülöp Gergely.

A százados hozzátette: az ülésteremben lévők közül valaki kést is látott a székdobálónál, ezt azonban még vizsgálják a nyomozók. A szóvivő a székdobálás okára nem tért ki.

Az MTI munkatársa más hivatalos, magát megnevezni nem kívánó forrásból úgy értesült, hogy a szakolyi önkormányzat keddi testületi ülése után azért szabadultak el az indulatok, mert a képviselők "sokadjára sem" fogadták el az idei költségvetést. Ez pedig azt jelenti, hogy veszélybe került a helyhatósági alkalmazottak bérének húsvét előtti kifizetése, s az ünnep előtt a rászorulók sem igen kapják meg a várt segélyt.

A szakolyi képviselő-testület szerdán késő délután egyébként ismét összeült, s a helyiek remélik, hogy mégis csak elfogadják a község idei költségvetését és húsvétig kifizetik a béreket és a segélyeket.

Szakolyban korábban a Fidesz és az MSZP önkormányzati képviselői a település megválasztott független polgármesterével kerültek szembe, s a bíróságtól kérték tisztségének megsemmisítését. Hosszú pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság, felülvizsgálati kérelem alapján, február végén megszüntette az önkormányzati vezető tisztségét, aki március elején át is adta hivatalát Pásztor Sándor alpolgármesternek. A helyiek - mint azt az MTI tudósítójának elmondták - a viszály megszűnését remélték ettől, de a vita a testületben tovább folytatódott, s megnyilvánult a költségvetés elfogadásának eddigi elodázásában is.