rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. február 4.Bolgár György kérdései a 2010. február 4-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a következő néhány hétben mindenkit be kíván vonni az alkotmányozásba a kormány. E célból kérdőíveket küldenek ki az állampolgároknak. Mi fogjuk írni az új alkotmányt? De komolyan!

Ezzel kapcsolatban mit szólnak ahhoz, hogy még egy alkotmányelőkészítő testületet állítottak föl, mégpedig Szájer József vezetésével, de ebben sincs alkotmányjogász, ellenben ott van Szili Katalin, két üzletember, például Járai Zsigmond, és az Akadémia elnöke, a fizikus Pálinkás József. Sólyom Lászlót vagy netán balliberális alkotmányjogászt véletlenül sem lehetett volna fölkérni?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy munkajogászok szerint mégiscsak indokolni kell az indokolatlan kirúgásokat a közszférában? Aztán mégsem hárult el a veszély a budapesti kórházigazgatók feje fölül, mert Tarlós István főpolgármester magához rendelte őket. Vajon ő adja majd át az elbocsátó szép üzenetet, és miért?

Beszéljük meg ehhez kapcsolódóan, hogy brutális megszorítások elé néz a főváros kulturális élete, legalább 12-13 százalékos költségvetési lefaragás készül. De kik fognak ebbe belehalni?

Mit gondolnak aztán arról, hogy ismét erőteljesebben cigányozik a Jobbik? Nyilván ezt látja az egyetlen reményekkel kecsegtető politikai útnak. Vajon a Fidesz-kormány meddig hagyja őket menetelni?

És végül mi a véleményük arról, hogy letakarták Brüsszelben a botrányt okozó, Nagy-Magyarországot is ábrázoló szőnyeget az unió épületében? Ahhoz képest, hogy néhány külföldi parlamenti képviselő kifogására az volt a magyar válasz, hogy az aggályok alaptalanok, vajon mitől ez a visszavonulás, csak nem attól, hogy ma az épületben uniós csúcsértekezletet tartanak, vagy esetleg attól, hogy ilyenkor nagy a jövés-menés az épületben, és esetleg kárt tennének a szőnyegben?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!