rss      tw      fb
Keres

Orbán az Európai Szakszervezeti Konföderáció főtitkárával találkozott - munkahelyteremtéssel kell legyőzni a válságot

MTI 2011. január 31., hétfő 18:10

Orbán Viktor miniszterelnök és John Monks, az Európai Szakszervezeti Konföderáció főtitkára hétfői konzultációján egyetértett abban, hogy a gazdasági válságra olyan választ kell adni, amely új munkahelyek teremtésével jár - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfőn az MTI-vel.

A kormányfő szóvivője közleményében hangsúlyozza: a találkozón, amelyet Orbán Viktor az Európai Unió soros elnökeként kezdeményezett, elhangzott, hogy az unió gazdasága nagyon nehéz időszak előtt áll, minden erőt mozgósítani kell a válság leküzdéséért és az euró megerősítéséért.

A találkozó résztvevői a tájékoztatás szerint elfogadhatatlannak nevezték azt a gazdaságpolitikát, amely a válságkezelést új munkahelyek létrehozása nélkül képzeli el. Egyaránt úgy vélték, hogy csak abban az esetben fogadható el a munkaerőpiac rugalmassá tétele, valamint a nemzetgazdaságok átszervezése a korszerűség és a versenyképesség javításához, ha a válságkezelés, illetve a növekedésre összpontosító gazdaságpolitika középpontjában az új munkahelyek létrehozása áll.

Orbán Viktor elmondta továbbá, hogy Magyarországon rendkívül alacsony a foglalkoztatás, ezért minden eszközt megragad az új munkahelyek létrehozására - közölte Szijjártó Péter.

A miniszterelnök világossá tette - fűzte hozzá -, a szakszervezetekkel közös cél, hogy az 55 százalékos foglalkoztatottságot legalább az EU átlagát jelentő 65 százalékos mértékre emeljék.