rss      tw      fb
Keres

Szijjártó: a kormány az MSZP-vel szemben az emberek oldalára állt

MTI 2011. január 31., hétfő 15:06

A miniszterelnök szóvivője szerint Török Zsolt és Korózs Lajos szocialista politikusok hétfői nyilatkozatai azt bizonyítják, hogy "a szocialisták nem tudnak napirendre térni afölött, hogy a nemzeti ügyek kormánya az MSZP-vel anyagi és politikai összefonódásban lévő milliárdos spekulánsok helyett az emberek oldalára állt." Így reagált Szijjártó Péter hétfői közleményében az MSZP-s politikusok kijelentéseire.

A miniszterelnök szóvivője leszögezte: az elmúlt nyolc év gyakorlatával ellentétben a kormány a választói felhatalmazásnak és nem spekuláns pénzügyi csoportok akaratának kíván megfelelni.

Török Zsolt és Kórózs Lajos hétfői sajtótájékoztatójukon arról beszéltek, hogy a kormány az adórendszer igazságtalan átalakítása miatt bekövetkező bevételkiesést akarta mérsékelni, ezért döntött előbb a magán-nyugdíjpénztári befizetések átutalásának 14 hónapra történő felfüggesztéséről, majd a megtakarítások "lenyúlásáról". Az MSZP szerint a költségvetésen keletkező lyuk létrejöttében közrejátszottak a "forint bedöntéséhez" vezető fideszes nyilatkozatok is, amelyek miatt a devizahitelesek törlesztőrészletei tovább emelkedtek.