rss      tw      fb
Keres

Tisztelt Magyar Antifasiszta Liga, ne lopjanak!

Tisztelt Magyar Antifasiszta Liga,


Önök a tudtunk, megkérdezésünk és hozzájárulásunk nélkül "átemelték" a honlapjukra március 7-én Lévai Júlia, A köztársasági elnök és a montírozás című, a Galamusban megjelent cikkét. A helyzet tisztázása érdekében március 12-én megpróbáltam felvenni Önökkel a kapcsolatot. Mivel Önök erre nem adnak más lehetőséget – hiszen sem a kilétükre, sem az elérhetőségükre semmi sem utal a honlapjukon –, ezért beregisztráltam a honlapjukra, és a következőt írtam a saját cikkünkhöz, hozzászólásként:


Kedves Antifasiszta Liga,

a Galamus-csoport tagjaként nagy örömömre szolgál, hogy Önök is magukénak érzik egy másik csoporttagunk, Lévai Júlia gondolatait. Ám az már kevésbé szolgál örömömre, ahogyan magukévá tették őket. Az internetes idézésnek is megvannak a maga szabályai, sőt jogszabályai, és a teljes cikk átvételének is. Az is nagy örömömre szolgálna, ha ezekhez Önök is tartanák magukat a mások szellemi tulajdonát képező anyagokkal kapcsolatban (ide értve az Önök által közölt képet is, amelynek viszont a Hetek.hu a jogtulajdonosa). Kérem, vegyék fel velünk a kapcsolatot a helyzet rendezése érdekében.

Barátsággal: Kelemen László

PS: muszáj volt ide írnom, mert Önökhöz semmilyen más kommunikációs csatorna sem vezet a honlapjukon.


Most ugyanezt az "átemelést" végrehajtották ugyancsak Lévai Júlia tegnap a lapunkban megjelent írásával (A holokauszt és a Fidesz hazugságépítménye). Kérem vegyék észre, hogy az efféle tartalomszerzés nem tesz jót az ügynek, amelyet képviselnek, sőt, csak súlyosbítja azt a már amúgy is meglévő hiteltelenség-érzetet, amely honlapjuk láttán elfogja az embert. Ahol nemcsak az elérhetőségüket tartják titokban, hanem arról sem lehet megtudni semmit, hogy kik Önök: sem egy név, sem egy szervezet, és egyetlen személy sem, aki felelősséget vállalna a szervezetükért vagy a honlapjukért (amelyet nyilvánvalóan nem gondoznak, különben már rég észrevették volna a kommentemet).


Tisztelt Magyar Antifasiszta Liga, ne lopjanak!


Még mindig – bár már fogyatkozó – barátsággal:

Kelemen László


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!