rss      tw      fb
Keres

Hiánypótlás után még lehet nyertese a MÁK homlokzat felújítási tenderének

MTI 2011. január 22., szombat 11:17

A Magyar Államkincstár (MÁK) a Hold utcai épülete homlokzatának felújítására kiírt meghívásos közbeszerzést eredménytelennek nyilvánította, de a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elrendelte az egyik ajánlat hiányainak pótlását - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

Az épület 2.400 négyzetméteres homlokzatát kell felújítani. Az ajánlatkérő által készített dokumentációt a Reneszánsz Zrt., a Laki Zrt. és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. váltotta ki, de a tenderre már csak az első két cég jelentkezett. A MÁK mindkét jelentkezőt elfogadta, így a második fordulóban azok ajánlatot is tettek.

Az összességben legelőnyösebb ajánlat kiválasztásához három kritériumot határozott meg az ajánlatkérő. Az árat 60-as, a jótállás idejét 30-as, míg a teljesítés időtartamát 10-es súlyszámmal látta el.

A Laki Zrt. 499 millió forintért, 409 nap alatt és 24 hónapos jótállással vállalta a munkát. A Reneszánsz Zrt. ajánlata 510 millió forintra, 426 napra és 120 hónapos jótállásra szólt.

Már az ajánlatok felbontása után jött rá a Laki Zrt., hogy a kivitelezés idejét rosszul számolta, azt helyesbítette is, de ezt ekkor már nem tehette meg jogszerűen, így az ajánlata érvénytelen lett. A Reneszánsz Zrt. ajánlatával viszont az volt a gond, hogy a munkavégzőket nem bontotta meg szakmánként, ahogy azt az ajánlatkérő megkívánta, így ez az ajánlat is érvénytelen lett.

A Reneszánsz Zrt. ezt kifogásolva fordult a KDB-hez, amely úgy vélte, hogy a cégnek meg kellett volna kapnia a hiánypótlás lehetőségét. Így az ajánlata érvényességéről csak azt követően dönthet a MÁK, ha ezt megtette. Így akár érvényes is lehet az ajánlat, és akkor lesz nyertese a közbeszerzésnek.