rss      tw      fb
Keres

ORFK-közlemény: Szombati közlekedési információk

OS 2011. január 22., szombat 6:50

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 122 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 11 súlyos, 33 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 77 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Kérjük, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek! A láthatóság nagyon fontos: a tompított fényszóró használata a biztonságot növeli, lakott területen belül is kapcsolják be. Minden esetben a napi első elindulásnál ellenőrizzék a világítást is!

Az M0 régi szakaszán - várhatóan 2011.12. 31-ig - épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat! Ne vezessenek rutinból!

Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek!

M1: jobb-bal pályatesten a 12-67. km szelvények között mobil terelés és 80 km/ó sebességkorlátozás mellett folyamatos kátyúzást végeznek.

M3, M5, M6: úton folyó munkálatokat nem terveznek.

M7: bal pályatesten (Bp. felé) 26-18. km szelvények között úton folyó mobil javítási munkálatokat végeznek 80 km/ó korlátozás mellett.

Az esetlegesen bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!

Határainkon elsősorban Záhony közúti határátkelőhelyen várható 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személyforgalomban, belépő és kilépő irányban. A várakozási időt növelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen is várható a hétvégén egy órás várakozás mindkét irányban a személyforgalomban.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Ferihegy(RRI)

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója 2011. január 19-én 09.00 órától, 2011. január 23-án 18.00 óráig terjedő időszakban fokozott ellenőrzés végrehajtását rendelte el az igazgatóság illetékességi területén.

A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló időjárási tényezőről, munkabeszüntetésről nincs információnk.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.


Balesetmentes közlekedést kívánunk!ORFK Szóvivői Iroda