rss      tw      fb
Keres

Szolgálati közlemény magánlevelezések ügyében

Azt írja, „némi aggódással”, az info@galamus.hu-ra küldött levelében egyik olvasónk: „Érdeklődöm, hogy [a közzétett] magánlevelezés résztvevői hozzájárultak-e leveleik közzétételéhez? Az oldalon ez mintha nem derülne ki egyértelműen.”

A válasz: magánlevelezést még akkor sem teszünk fel az érintett engedélye nélkül, ha a körímélből, amelyben személy szerint én megkaptam a saját ímélcímemre (és amelyből azóta újabb példányok érkeztek ugyanoda), világosan kiderül, hogy a levelezést minél szélesebb körű terjesztésre szánták.

De ha már levelezésről van szó: az info@galamus.hu-ra érkezett leveleket viszont minden esetben közzétesszük, ha indokoltnak tartjuk. Arra nem vállalkoztunk ugyanis, amikor ezt az újságot elindítottuk, hogy megszámlálhatatlan magánvitába bonyolódjunk. Ezért nincs a csoporttagoknak galamusos ímélcímük. A nyilvánosság hívei vagyunk, és (mint az Alapelveinkben is leírtuk) feltételezzük, hogy aki az info@galamus.hu-ra ír, a véleményünkkel akar – minden bizonnyal mások számára is tanulságos – vitát folytatni, nem személy szerint velünk.

(Mihancsik Zsófia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!