rss      tw      fb
Keres

Bírósághoz fordul a menesztett harci polgármester

MTI 2011. január 19., szerda 20:59

Bírósághoz fordul jogorvoslatért a Tolna megyei Harc polgármestere, akinek a község képviselő-testülete összeférhetetlenség miatt kedden megszüntette polgármesteri jogviszonyát. A független Bóni Zoltán ezt szerda este közölte az MTI-vel.

Mint elmondta, tudomásul veszi a testület döntését, de vitatja jogszerűségét, ezért csütörtök reggel bemegy hivatalába dolgozni.

A 970 fős település képviselő-testülete azért szüntette meg Bóni Zoltán jogviszonyát, mert polgármesteri tisztsége összeférhetetlen volt a Harc Jövőjéért Alapítvány elnöki tisztével, és azt nem oldotta fel az előírt 30 napon belül.

A polgármester közölte: tudja, hogy hibát követett el, de 2010. december 7-én lemondott az alapítványi tisztségről, ezzel okafogyottá vált az összeférhetetlenségre való hivatkozás.

Baka Andrea független képviselő, az összeférhetetlenségi üggyel foglalkozó bizottság elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy álláspontjuk szerint jogosan mondták ki a polgármesteri tisztség megszüntetését, mert Bóni Zoltánnak lett volna lehetősége lemondani az alapítványi elnöki tisztről, vagy kérni a képviselő-testületet, hogy járuljon hozzá a két tisztség együttes ellátásához, de ezt elmulasztotta.

Fábián László körjegyző az MTI-nek azt mondta: a testületi döntés alapján Bóni Zoltán nem polgármestere a településnek.