rss      tw      fb
Keres

Tatabányának újra kell értékelnie a multifunkciós közösségi központ közbeszerzését

MTI 2011. január 19., szerda 15:43

Miután érvénytelen ajánlatot hirdetett ki nyertesnek, és nem kezelte azonosan az ajánlattevőket, újra kell értékelnie az Agóra multifunkciós közösségi központra kiírt közbeszerzést a tatabányai önkormányzatnak, emellett 2 millió forintra meg is bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

A kétfordulós közbeszerzés első fordulójában a következő cégek jelentkeztek ajánlattételre: Magyar Építő Zrt.; a Hérosz Zrt. a H&H Konzorcium képviseletében; a Nívó General Kft.; az EnerGas Kft. a Tatabánya Agóra Konzorcium képviseletében; a WHB Építő Kft. a Turul Konzorcium képviseletében; a Vemévszer Kft., illetve Porr Építési Kft. a Porr Konzorcium képviseletében. A Magyar Építő Zrt. már ebben a szakaszban jogorvoslattal élt, végül az ajánlatkérő úgy döntött, hogy a Porr Konzorcium kivételével valamennyi jelentkező ajánlatot adhat be, vagyis ők tovább jutottak a második fordulóba.

Az ajánlatkérő megítélése szerint érvényes ajánlatot nyújtott be a Magyar Építő Zrt, a Vemévszer Kft. valamint a TURUL Konzorcium. Az eljárás nyertese a Vemévszer Kft. lett. A másik három ajánlattevő pedig érvénytelen ajánlatot adott be.

A Tatabánya Agóra Konzorcium képviseletében az EnerGas Kft. kezdeményezett jogorvoslatot a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. A KDB megállapította, hogy a mindenki által kötelezően, és változtatás nélkül beadandó, kitöltött - árazatlan - költségvetést a nyertes cég módosította a kitöltés során. Így az ajánlatkérő érvénytelen ajánlatot hirdetett ki nyertesként. Ugyanakkor az értékelésből kizárt, panaszt tevő konzorcium is módosította a kitöltés során a költségvetést, mivel egyes feladatokat nem a helyén, hanem más tételek kiegészítéseként látott el árral.

A KDB kisebb bírságot szabott ki, mivel a jogsértés - újraértékeléssel - reparálható. Az ajánlatkérő terhére írta ugyanakkor, hogy ebben az eljárásban már egyszer jogot sértett, az építés ellenértéke 1 milliárd forint, illetve nem működött együtt a KDB-vel.