rss      tw      fb
Keres

EU-elnökség - A Jobbik nem támogatja a médiatörvényt, de álszentnek tartja annak európai parlamenti támadását

MTI 2011. január 19., szerda 15:43

A Jobbik nem támogatja a magyarországi médiatörvényt, de annak támadását az Európai Parlament (EP) liberális és szocialista frakciója részéről álszentnek tartja - mondta el szerdán az MTI-nek Szegedi Csanád, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője.

Orbán Viktor miniszterelnök az EP szerdai ülésén ismertette a magyar uniós elnökség programját, majd több felszólaló képviselő is élesen kritizálta a magyar kormányt a médiatörvény miatt.

Szegedi Csanád az ülést követően az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a kritikusok sok esetben "félremagyarázták" a médiatörvény szabályait. Emellett a Jobbik szerint az EP liberális és szocialista frakciói "álszent kettős mércét" alkalmaznak az emberi jogok tekintetében, hiszen több, a Jobbik által korábban jelzett problémával egyáltalán nem foglalkoztak.

Az ellenzéki politikus ugyanakkor hangsúlyozta, "szó sincs arról", hogy támogatnák a médiatörvényt, amelyet véleményük szerint "áterőltettek a magyar parlamenten". Ráadásul a magyar soros elnökség idejére időzíteni az életbe lépését "ügyetlen kommunikációs lépés volt" - tette hozzá Szegedi Csanád.