rss      tw      fb
Keres

Simor: sok kockázat van a kormány gazdaságpolitikájában

MTI 2011. január 19., szerda 13:18

Sok kockázat van a kormány gazdaságpolitikájában - vélekedett Simor András, az MNB elnöke szerdán Bécsben egy gazdasági konferencián.

A jegybank elnöke egy elemzői véleményt idéző kérdésre válaszolva vélekedett így, ugyanakkor hozzátette, hogy a gazdaságpolitika alakítása a kormány feladata. "Nem az én feladatom, hogy kommentáljam azt" - mondta.

A nemzeti bank vezetője a Euromoney brit gazdasági szaklap Közép- és Kelet-Európával foglalkozó fórumán vett részt az osztrák fővárosban.

A gazdasági válsággal kapcsolatban felidézte, hogy Magyarországot az elsők között érte el a válság, és az nagyon érzékenyen érintette a magyar gazdaságot. Az MNB elnöke úgy látja, a gazdaság azóta nagyon sikeres kiigazításon esett át, bár ennek az ára egy erős recesszió volt. A kiigazítás miatt Magyarország lassabban lábal ki a válságból, mint szomszédai, de ismét növekedésnek indult a gazdaság - tette hozzá. A jegybank elnöke azt mondta, a bruttó hazai termék három százaléka körüli gazdasági növekedés várható idén Magyarországon.