rss      tw      fb
Keres

KDNP - Pálffy: több magyar tartalmat a közmédiumokban!

MTI 2010. március 26., péntek 20:18

Több magyar tartalom bemutatását rögzítené és átalakítaná a "rendkívül liberálisra sikeredett" médiapiaci szabályozást Pálffy István, aki kereszténydemokrata színekben indul az idei országgyűlési választásokon.

A televíziós személyiség a főváros XI. kerületében tartott lakossági fórumon azt mondta, hogy a közmédiumok feladata, hogy valós híreket, értékes kulturális műsorokat és színvonalas szórakoztatást nyújtsanak.

A közelgő digitális piaci átállásnál nincs előírva, hogy a pályázatokban ne rögzítsék "kellő magyar tartalom" bemutatásának kötelezettségét - fejtette ki. A Fidesz-KDNP jelöltje, aki a Hajdú megyei területi listán indul, fontosnak tartotta a hungarikumok kiemelt közvetítését is.

Pálffy István beszélt arról is, hogy a külföldi tulajdonú tőke ma 600 milliárdos támogatást kap évente Magyarországon, és 1000-1200 milliárd forintot visznek ki az országból. Ezt a pénzszivattyút az elkövetkező kormánynak meg kell szüntetnie.

Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP-s jelöltje azt mondta a több száz fős, valamennyi korosztályt képviselő hallgatóság előtt, hogy ma nem működik az államigazgatás, szétesett az állam, szétzúzták jogszabályok általi működését. Olyan kormányhatározatok jelennek meg, amelyek szombatra vannak datálva, miközben ezeken a napokon nem is volt kormányülés - mutatott rá.

A kereszténydemokrata politikus jellemző példaként említette a közigazgatási versenyvizsgát, amelynek lényege az lenne, hogy a szférában dolgozók minőségi tudással bírjanak. A szocialisták e téren is nonszensz helyzetet teremtettek, létszámstop mellett azokat is kötelezték a letételére, akik jelenleg is csak pár éve töltik be az állásokat. Ezáltal pedig képzett embereknek esélyük sincs sokszor a közigazgatásba bekerülni. Nem versenyvizsgaként működik és színvonaltalan a rendszer, nincs tekintettel a közigazgatási feladatok sokféleségére.