rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. január 12.


Bolgár György kérdései a 2010. január 12-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy rendkívül súlyos figyelmeztetést kapott az Orbán-kormány Brüsszelből. Méghozzá egyik barátjától, ráadásul az eddig nem is bírált kettős állampolgárság ügyében. Az Európai Néppárt parlamenti frakciójának elnöke, a francia Joseph Daul újságírók előtt azt üzente Orbán Viktornak, hogy elfogadhatatlan lenne, ha a magyar kormány szavazati jogot adna a határon túli magyar kisebbségeknek. Ez ugyanis egyenlő volna a határok el nem ismerésével. Vajon hogy fogadják a jobboldali pofont Budapesten?

Másik témánk, hogy váratlan fordulattal visszafordulót fújt a Médiahatóság Ice-T és a Tilos rádió ügyében. A hatóság szerint a rádió nem sértett törvényt az amerikai rapper lejátszásával. Bár a tartalomfelügyeleti főosztály ezt hosszú oldalakon át indokolta. A mostani döntésnek viszont nincs indoka. Vagy nagyon is van?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy valószínűleg nem tart rendkívüli ülést a parlament a médiatörvényről, ahogyan azt az MSZP és az LMP kérte, mert kellene hozzá négy független képviselő beleegyezése is. Ők azonban nem támogatják a javaslatot, mert Szili Katalin szerint a belvízhelyzet vagy a devizahitelesek ügye ennél sokkal fontosabb. És?

Beszéljük meg aztán, hogy ügyészségi nyomozás indult Éger István orvoskamarai elnök ellen, mert nem hozta nyilvánosságra elnöki javadalmazásának összegét. Ejnye, ejnye. De hogy jön ide mindjárt az ügyészség? Csak nincs valami baj Égerrel, aki újabban bírálja az egészségpolitikát?

Mit gondolnak ezenkívül arról, hogy Zuschlag János nyolc és fél éves börtönbüntetésének súlyosbítását kérte az ügyész a fellebbviteli tárgyaláson. Hány év volna elég súlyos hetvenkét millió forintért?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy az új fővárosi vezetés kettő és fél milliárd forintos területfoglalási díjat kérne a Szigetfesztiváltól, amelynek teljes forgalma körülbelül ugyanennyi. Itt a vége fuss el véle? De vajon miért?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!