rss      tw      fb
Keres

Valaki nem mond igazat

Szigetvári Viktor, az MSZP kampányfőnöke kifogással fordult az Országos Választási Bizottsághoz, mert Orbán Viktor március 23-án, a zuglói Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában beszédet tartott, és ezzel megsértette a közoktatási törvényt, amely kimondja, hogy oktatási intézményben párt vagy párthoz köthető tevékenység nem folytatható. Márpedig Szigetvári szerint Orbán ezt tette.

Az OBV tagjai összejöttek, és a tudósítások alapján bizonyítottnak látták, hogy Orbán Viktor valóban beszédet mondott a diákok előtt. Nehéz is lett volna másképpen dönteni, mert Orbán az iskolában tett látogatása után sajtótájékoztatót tartott, amiről az MTI tudósított is. A tudósítás szerint Orbán azt mondta, hogy a tanárokat és a fiatalokat azzal bíztatta, hamarosan jön a Fidesz és a régi „önsorsrontó” politikának vége lesz, így aztán „már csak néhány napot kell kibírni.”

A Fidesz sem tagadta a történteket. Sőt felülvizsgálati eljárást kezdeményezett a Legfelsőbb Bíróságnál, mivel Orbán Viktor első szavazókkal találkozott és párt fontosnak tartja, hogy „a fiatalok tisztában legyenek és éljenek alkotmányos jogaikkal.”

Úgy látszik minderről semmi sem tudott a szakközépiskola igazgatója, Záborszky Kálmán, aki szerint Orbán Viktor mindössze az iskola 14 tanárával találkozott, a tanulók „nem is tudtak arról, hogy a Fidesz elnöke a művészeti iskolába látogat. Az igazgató nehezményezte, hogy az OVB a határozat elfogadása előtt nem kereste meg az iskolát, mire Szigeti Péter, az OVB elnöke azt nyilatkozta, nem gondolja, hogy a testület hibázott volna, amikor meghozta elmarasztaló döntését.

Tehát valaki nem mond igazat, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a valaki Záborszky Kálmán, a Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója. Ez a hír megingatja az ember hitét abban, hogy a kormányváltás után, mármint ha a Fidesz nyeri meg a választásokat, az iskolákban nemcsak tudást, illetve ebben az esetben zenét fognak tanítani a tanárok, hanem a diákok erkölcseivel is foglalkoznak majd. Értékekre fognak összpontosítani. Gondolom eme értékek közé tartozik az igazmondás is. És ha igen, akkor nagy a baj.

(Balogh S. Éva)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!