rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. január 11.


Bolgár György kérdései a 2010. január 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy nem csillapodik a nemzetközi tiltakozás a magyar médiatörvény miatt. Ma az európai parlament liberális és demokrata frakciója tartott nyilvános meghallgatást Brüsszelben. A kormány és a Fidesz már előre közölte, hogy a háttérben a magyar szocialisták, liberálisok és a megadóztatott nyugati cégek állnak. Ilyen egyszerű a világ?
Ezzel kapcsolatban mit szólnak ahhoz, hogy még maga a kormány sem tudta, hogy mi van a médiatörvényben. Egy utolsó pillanatban elfogadott fontos kiegészítést a cégjogi törvénybe dugtak bele. Mi folyik itt? Nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy a kormány egyik minisztere ugyanazt a kifejezést használta, mint Gyurcsány az őszödi beszédben az elrontottuk helyett. Igazi, Fellegi Tamás angolul mondta ezt, külföldi újságíróknak, a médiatörvénnyel kapcsolatban. Nem is lett belőle akkora balhé. Sőt. Semekkora.

Mi a véleményük aztán arról, hogy Gyurcsány Ferenc szerint bojkottálni kellene a teljes alkotmányozási folyamatot, mivel az új alkotmány kizárólag a Fideszé lesz.

Aztán témánk lehet még, hogy a Blikk értesülései szerint napi 82 ezer forintért figyeli a médiát a Közigazgatási Minisztérium számára egy Fidesz közeli vállalkozás pályáztatás nélkül.

És végül beszéljük meg, hogy a kormány elszámoltatási biztosát ráküldték az Akadémia Filozófiai Intézetére is. Azt sejtetve, mintha ott loptak és sikkasztottak volna állami pénzeket, ahelyett hogy 8-tól 5-ig filozófiai értekezéseket gyártottak volna.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!